Suriyeliler Tarsus'ta kaçak av yaparken yakalandı

Kahramanmaraş'tan geldikleri öğrenilen 5 Suriyeli, Mersin'in Tarsus ilçesinde kaçak şahin avlarken suçüstü yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2012 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kahramanmaraş'tan iki gün önce Halitağa köyüne geldikleri belirtilen Suriyeli şahin avcısı 5 kaçakçı, meralık alanda sistemlerini kurmaya başladı. Şahinleri avlamak için önce yüzlerce dendure (süs) kuşu alan Suriyeliler, daha sonra elektronik bir cihaza kuş sesi kaydetti. Öldürdükleri kuşları da dikenlerin üstüne bırakan şahin avcıları, birde ipli örgü sistemi kurdu. Küçük kafeslerin içine canlı süs kuşları koyan şahin avcıları, örgülü ipin ucunu ellerine alıp, bir yamacın arkasına saklanarak şahinleri avlamaya başladılar.

Durumdan şüphelenen köylüler önce Tarsus Avcılar Kulübünü aradı. Olay yerine gelen avcılar durumun jandarmaya bildirdi. Ekipler suçüstü yakaladıkları Suriyeli 5 şahin avcısını gözaltına aldı. Tarsus Milli Parklar personeli ile inceleme yapan jandarma ekipleri, şahısları ifadelerini almak üzere Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığına götürdü.

Mükemmel bir plan kurulduğunu dile getiren Tarsus Avcılar Kulübü üyesi Sedat Ergezer, ?Bu düzenekle canlı yem yaptıkları kuşun sesini çıkarıyorlar. Ortaya canlı ve cansız kuşlarda yerleştirmişler. Daha sonra yukardan bu canlı yemin sesini duyan şahin aşağı iniyor ve ipi çeken şahin avcıları örgüyle şahini avlıyor. Çok mükemmel bir plan, görünce oldukça şaşırdık.? dedi.

Kaçak avlanan şahinlerin Arap ülkelerinde 20 bin dolardan satıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber